ETS DINS LA ZONA D'ENTREGA?

De moment, entreguem les nostres comandes només a la ciutat de Barcelona i Àrea Metropolitana. Introdueix el teu codi postal i comprova si ets dins la nostra àrea de repartiment.

 

COM FUNCIONA

A la nostra botiga online trobaràs totes les nostres carns i embotits, amb la qualitat Escofet Oliver de sempre.

Comprar awww.carnescofetacasa.com és molt fàcil i còmode. Només has d'anar omplint la teva cistella. I pagar com et vagi millor, de forma completament segura, amb tota la confiança d'Escofet Oliver. El nostre servei transportarà la comanda al teu domicili, garantint la seva màxima qualitat, o a la botiga més propera de casa teva per què la puguis recollir tu mateix.

A continuació, perquè gaudeixis al màxim de la teva experiència de compra, et convidem a conèixer amb més detall com funciona la nostra botiga online.

La compra

1. Cadascun dels nostres productes carnis compta amb una fitxa, on s'explica la seva procedència, la forma de presentació i el preu, sempre amb IVA. Per comprar només has d'escollir el número d'unitats que desitges i clicar sobre el botó Afegir a la cistella. Pots consultar la teva cistella tants cops com vulguis.

2. Quan cliques a la teva cistella, pots veure tots els productes seleccionats. Si vols, pots treure productes de la cistella. I també pots afegir o restar unitats de producte; després, per veure com queda la teva cistella, només has de clicar sobre Actualitzar la cistella. I si encara vols continuar comprant, clica sobre Continuar comprant. Si, en canvi, dónes per finalitzada la compra, només hauràs de clicar sobre Realitzar la compra.

3. Per fer efectiva la compra, necessitem les teves dades. En aquest punt pots seguir dos processos diferents:

  • Si és el primer cop que compres a la nostra botiga online, hauràs de registrar-te omplint un breu formulari. Així el proper cop que compris ja disposarem de les teves dades i podràs realitzar tot el procés de forma molt més ràpida i còmoda.
  • Si ja estàs registrat, podràs accedir al teu compte introduint el teu nom d'usuari i la teva contrasenya.

4. Un cop realitzada la compra, rebràs un correu electrònic amb la confirmació de la teva comanda de carn a domicili.

Lliurament de comandes

Oferim dues maneres de fer el lliurament de les teves comandes: a domicili o a la botiga. Durant el procés de compra podràs escollir on i en quina franja horària vols que el fem.

Lliurament a domicili:

Escofet Oliver realitza lliurament de comandes a bona part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A la taula de codis postals pots comprovar si el teu codi postal és dins de la zona de repartiment.

El lliurament de les comandes a domicili es realitzarà en un termini de 6 hores des del moment de la compra*. Quan la comanda hagi estat preparada, el nostre servei d'Atenció al Client t'enviarà un correu electrònic confirmant el dia i l’hora de lliurament.

L'enviament de la comanda a domicili és gratuït per a compres superiors a 30€. Per compres inferiors a 30€, les despeses són de 5€.

Si no poguessis estar a casa en el moment del lliurament, només has de posar-te en contacte amb el nostre servei d'Atenció al Client per concertar un nou horari.
*Les compres realitzades a partir del divendres a les 18 h, no s’entregaran fins el següent dilluns.

Lliurament a la botiga:

Recull la teva comanda a la botiga d’Escofet Oliver que escullis. El lliurament es farà en 2 hores des del moment de la teva compra**.

Et recordem que l’horari de les nostres botigues és de dilluns a divendres de 8 h a 21 h i els dissabtes de 8 h a 14 h.
**Les compres realitzades a partir de dissabte a les 12 h, no es podran passar a recollir fins el següent dilluns. 

El pagament

A www.carnescofetacasa.com pots realitzar el pagament de la teva compra en dos moments diferents:

  • En el moment de la compra, amb targeta de crèdit.
  • En el moment del lliurament de la comanda, és a dir, contra reembossament, en efectiu o amb targeta de crèdit.

Les targetes de crèdit acceptades són Visa, Visa Electron i MasterCard.

Si vols pagar amb tiquet restaurant de les empreses Sodexo, Cheque Gourmet o Ticket Restaurant (Edenred), hauràs de comunicar-ho via correu electrònic a info@carnescofetacasa.com o bé per telèfon al 93 477 43 17 indicant el tipus de tiquet i l’import total. Així podrem informar al nostre repartidor, que farà el cobrament.

A més, si necessites factura de la teva compra, només has de posar-te en contacte amb nosaltres enviant un email a la nostra adreça de correu electrònic info@carnescofetacasa.com

Atenció al client

A www.carnescofetacasa.com posem a la teva disposició el nostre servei d'Atenció al Client, on podràs fer-nos arribar tots els teus dubtes o suggeriments. Pots contactar amb nosaltres enviant un correu electrònic a info@carnescofetacasa.com o trucant al tel.93 477 43 17, de dilluns a divendres, de 9 h a 20 h.